Què fem?

Ètica

Un ERESS és un espai on un grup de persones amb formació en Ètica de diferents professions, rols i funcions -sempre des del diàleg- reflexiona i aporta orientacions per a situacions de conflicte ètic en la pràctica dels serveis socials.

ALLEM promou el treball amb valors ètics i defensa la importància dels Espais de Reflexió Ètica per a la millora de les pràctiques professionals.

L’any 2008, ALLEM va constituir el primer Espai de Reflexió Ètica (ERESS) en els àmbits de la discapacitat intel·lectual i la salut mental de les comarques de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran.

L’ERESS d’ALLEM és un grup pioner a Catalunya, està integrat per professionals de les entitats sòcies i col·laboradors externs, amb experiència contrastada en l’àmbit de l’ètica i en altres disciplines relacionades.

És un òrgan de caràcter consultiu i interdisciplinari al servei dels i les professionals de les entitats federades.

Té com a objectiu la promoció dels valors ètics en la prestació de serveis de suport per persones amb discapacitat, problemes de salut mental o altres situacions de vulnerabilitat.

A l’ERESS d’ALLEM fem sessions de deliberació ètica sobre els conflictes que sorgeixen en la pràctica dels serveis socials d’acompanyament, que afecten les persones vulnerables i al seu entorn (parella, amics, família, professionals, entitats, lloc de treball o altres).

  • Duem a terme sessions de reflexió sobre qüestions ètiques d’interès en els àmbits de la discapacitat o la salut mental.
  • Promovem la constitució de nous Espais de Reflexió Ètica a les entitats sòcies i acompanyem el seu procés de constitució i consolidació.
  • Programem la formació en ètica dels professionals de les entitats federades.
  • Organitzem jornades temàtiques sobre l’ètica als serveis socials.

Jornades de Reflexió Ètica

Promovem espais de trobada per l’adquisició de coneixement i l’intercanvi de bones pràctiques o experiències, en l’àmbit de l’ètica aplicada als serveis socials.

L’ERESS d’ALLEM organitza les Jornades d’Ètica. Són espais de trobada per l’adquisició de coneixement i l’intercanvi de bones pràctiques o experiències, en l’àmbit de l’ètica aplicada als serveis socials.

Hi participen persones amb situació de vulnerabilitat, famílies i professionals, així com públic interessat en general.  

Les últimes es van celebrar el 16 de novembre de 2018, a l’Orfeó Lleidatà, amb el títol «De la informació a la participació i de la participació a la decisió. La veu de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies».

Les persones amb discapacitat van explicar la seva visió i les seves vivències als més de 150 asssitents. Diverses entitats socials d’arreu de Catalunya hi van ser presents.

Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.