Què fem

Jornades i projectes

Jornades tècniques

Des d’ALLEM organitzem jornades tècniques periòdicament.

Les últimes van ser les “XIX Jornades d’ALLEM”. I es van celebrar el 27 i 28 de setembre de 2023, a l’Auditori Joan Oró del Parc Agrobiotech de Lleida.

El món després de la Covid-19 va evidenciar, encara més, que totes les persones, al llarg de la vida, ens trobem en diferents situacions de vulnerabilitat per problemes de salut física o emocional ­–per raons socioeconòmiques o per altres causes– i és aleshores quan necessitem suports i cures del nostre entorn proper i, també, de caràcter professional. 

Aquest és un dels majors reptes actuals, reconstruir i formar part de comunitats cuidadores i dignificar la cura com a valor vertebrador de la societat en sentit ampli.

Les XIX Jornades d’ALLEM van oferir un espai on trobar-nos per pensar-hi i aprendre per actuar amb coherència i sentit. De la mà de persones expertes del sector públic, del món social i de l’àmbit privat i amb el testimoni d’experiències innovadores d’entitats de referència.

Projectes

Som Rurals-Som de Muntanya

ALLEM executa el projecte Som Rurals-Som de Muntanya amb el finançament de Fons Europeus Next Generation a través del Ministeri de drets Socials i Agenda 2030 de l’Estat Espanyol i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte permet acompanyar més de 40 persones vulnerables, amb discapacitat o problemes de salut mental, en 9 comarques de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran.

El projecte ajuda a construir vincles amb les persones beneficiàries, oferint atenció centrada en la persona i el treball amb la seva comunitat propera.

El projecte vol construir vincles amb les persones beneficiàries, oferint atenció centrada en la persona i treballar amb la seva comunitat propera. Compta amb la col·laboració dels serveis socials dels Consells Comarcals i les Àrees Bàsiques de Salut.

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida està realitzant un estudi que recollirà els resultats dels acompanyaments que s’estan fent a les persones beneficiàries, per evidenciar la necessitat de transformar els serveis socials, d’acord amb les necessitats de les persones que viuen en aquests territoris.

T’acompanyo, m’acompanyes

La FCVS lidera aquest programa amb l’objectiu que persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental tinguin accés a activitats culturals, de lleure i d’oci, perquè una persona voluntària les acompanya, trencant així les barreres d’accés que sovint es troben.