Nosaltres

Marc Legal

Relacionat amb la forma jurídica

La Federació ALLEM es regeix per:

La Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació.

La Llei 4/2008, de 24 d’abril, del Llibre Tercer del Codi Civil de Catalunya.

Consta inscrita amb data 30/07/1999 al Llibre de Registre del Departament de Benestar Social, d’Entitats, Serveis i Establiments Socials, en la secció Serveis de Suport amb el núm. S04349, i a la Secció d’Entitats Privades d’iniciativa social amb el núm. E03067. 

Està reconeguda per la Delegació de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària a Lleida com a entitat de caràcter social amb data 6/07/1999.

Consta inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 22-J/3 de la secció 2a del Registre del Departament de Justícia – Serveis Territorials de Lleida amb data 23 de març del 2009.

També consta inscrita en el Registre Municipal d’Associacions de l’Ajuntament de Lleida amb el núm. 658 amb data 30/06/1989, ratificat el 8/11/2010.

Relacionat amb l'activitat

La Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

El Reial Decret Legislatiu 1/2013, del 29 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei General de Drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

La Llei orgànica 3/2007 de 22 de març per a la igualtat efectiva de dones i homes. 

Relacionat amb la missió

Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat

Aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 13 de desembre de 2006. Els països que van signar la Convenció accepten que totes les persones tenen els mateixos drets i llibertats.

Codi d’Accessibilitat

El Codi d’Accessibilitat és un reglament exhaustiu, que va més enllà de les barreres arquitectòniques i té en compte també l’accessibilitat comunicativa i cognitiva en tots els aspectes de la vida pública, incloent-hi el disseny urbà, la comunicació i la interacció amb productes i serveis.

Aquesta normativa, en vigor a partir del 4 de març de 2024, té l’objectiu de garantir l’autonomia, la igualtat d’oportunitats, la participació i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o amb dificultats d’interacció amb l’entorn i estableix condicions, requisits i solucions d’accessibilitat universals. En aquest sentit, situa la perspectiva de l’accessibilitat en tot el procés de disseny i creació d’un producte, un edifici, un servei, un espai públic… tant els nous com els existents.

Per fer-ho possible, l’articulat recull 3 grans eixos:

  1. La millora de l’accessibilitat en tot allò nou.
  2. La transformació de l’entorn existent.
  3. L’impuls de l’accessibilitat comunicativa i cognitiva.