Associació de Discapacitats d’Aran

Polígon Industrial Incasol, 25
25530 – Vielha
973 640 999
[email protected]

Associació Discapacitats d'Aran

Descripció

L’ Associació Discapacitats d’Aran es va formar l’any 2000 amb l’objectiu de donar resposta a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual en edat laboral de la Val d’Aran que, degut a les seves característiques no podien accedir a un contracte de treball ni al centre especial de treball. Amb aquest objectiu es va crear el Talhèr Ocupacionau ADDA, que respon a aquestes necessitats i quer actualment acull usuaris de la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça.

Taller Ocupacional

El Taller Ocupacional compta amb el treball de dos professionals a jornada complerta (psicòloga i educadora). L’objectiu primordial és la integració social de les persones que atén mitjançant la Teràpia Ocupacional (ajust personal-social i ocupació terapèutica), es treballa en els àmbits de la comunicació, la cura d’un mateix, les habilitats socials, la salut, autodirecció, lleure, treball, etc. Entre les activitats ordinàries del centre destaquen els programes esportius (natació i gimnàs, ioga, tai-chi, balneari, participació en activitats programades per ACELL), taller de manualitats (ceràmica, paper reciclat, taller de reciclatge…), activitats de teràpia ocupacional (amb la col·laboració d’entitats, tant de la Val d’Aran com de l’Alta Ribagorça fem treballs de preparació de diferents material com ensobraments, doblegar díptics, preparació de material per a fer tallers educatius, encàrrecs de peces en ceràmica, participació en les fires de la Val d’Aran amb la confecció de diferents productes (sabons, espelmes, llibretes…), activitats lúdiques (sortides per la comarca, esquí, vacances, fires, musicoteràpia…), etc.  adreçat a totes les persones ateses.

Serveis

• Servei de Teràpia Ocupacional: amb una capacitat màxima de 16 usuaris. Actualment té 10 usuaris.

• Servei Ocupacional d’Inserció: amb una capacitat màxima de nou usuaris, actualment te 1 usuari. Amb aquestes persones es treballa perquè es puguin arribar a integrar al centre especial de treball GOIARAN o en una empresa ordinària.