CET El Pla

Carretera Nacional 240, km.111
Almacelles 25100
Tel. 973 010 439
[email protected]
www.cetelpla.org

 

t

CET El Pla

Història

El CET El Pla neix l’any 1994 amb la missió de crear llocs de treball estables i de qualitat per a persones en risc d’exclusió sociolaboral derivada d’una discapacitat. El CET El Pla és una entitat sense ànim de lucre que pertany a la Fundació Germà Benito Menni, promoguda per l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu (Província d’Aragó). Al seus inicis es va crear per a donar una sortida laboral a les persones residents del Centre Assistencial de Sant Joan de Deu d’Almacelles. Actualment, el 85% de les persones que hi treballen són externes al centre.

El Pla manté una plantilla estable d’uns 82 treballadors garantint-los una atenció integral per al seu desenvolupament i capacitació per optar a un treball no protegit. D’aquests treballadors, 71 tenen alguna discapacitat reconeguda. L’equip de El Pla està format per 70 peons, 2 oficials de segona, 4 monitors, 1 administratiu, 1 cap de producció, 1 treballadora social, 1 psicòloga i 1 director.

Seguint amb la línia de treball del CET El Pla, s’ha augmentat el nombre de contractes indefinits, actualment són 57 dels 72 treballadors amb discapacitat reconeguda en aquestes condicions.

Àrees de treball

El nostre objectiu per al futur és seguir donant oportunitats a persones que requereixin un suport i sabem que per aconseguir-ho hem d’elaborar un producte competitiu i de qualitat.

ÀREA DE IV GAMMA
Les nostres instal·lacions, dissenyades d’acord als més alts estàndards de qualitat, ens permet produir tot tipus de productes nets i higienitzats, a punt per al consum. Aquest treball està complint la normativa de la ISO 9001. Treballem amb diversitat de productes ecològics i convencionals, tot i que estem especialitzats en l’elaboració d’amanides..

ÀREA DE TOPPING’S
En aquesta àrea es treballa fent l’envàs de complements per les amanides i està en actual creixement..

PRODUCCIÓ HORTÍCOLA
El CET El Pla compta amb una superfície de 33 hectàrees per a cultiu hortícola en rotació amb cereal. Aquestes hectàrees es cultiven en producció ecològica certificada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). També disposem d’un hivernacle de 4000m2 destinat a la producció ecològica d’hortalisses. Comptem amb 6000m2 d’hivernacles per a la producció de planter hortícola, tant en convencional com en ecològic. En aquesta àrea hi treballen unes 10 persones durant tot l’any.

JARDINERIA
Estem especialitzats en el disseny i construcció de jardins; així com en les tasques relacionades amb el seu manteniment i gestió. Des de El Pla oferim un servei de jardineria a totes les empreses o particulars que ho sol·licitin..

MANIPULATS
En les nostres instal·lacions també es realitzen tasques de manipulat de productes, alimentaris (propis o aliens) i no alimentaris.

Altres

• Activitats d’oci i temps de lleure, es potencien les activitats de temps de lleure, des dels més petits fins a les persones més grans. Es realitza en èpoques de vacances i hores fora de l’horari laboral. A l’Associació disposen de diferents espais de lleure cadascun adaptats a les edats i necessitats de les persones. S’està treballant perquè siguin activitats on es fomenti la inclusió, per això es col·labora amb entitats de la població per a realitzar activitats conjuntes.

• Club d’esports: l’any 1994 es va constituir el Club Esportiu Alba, format actualment per 89 esportistes que practiquen diferents esports adaptats a les necessitats de cada persona: atletisme, natació, bàsquet, futbol sala, petanca, tennis de taula, etc.

• Activitats associatives: l’objectiu és promocionar, sensibilitzar i implicar a la població ciutadana.

• Grups de suport familiar: es realitza la dinamització de dos grups de familiars d’usuaris de l’entitat. L’objectiu és compartir experiències i problemàtiques de l’entorn d’una persona amb discapacitat.