L’Olivera

C/ La Plana, s/n
25268 Vallbona de les Monges
973330276
[email protected]
www.olivera.org

L’Olivera Cooperativa

Descripció

 L’Olivera és una cooperativa d’integració social de producció ecològica de vins i olis que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés de producció. Neix l’any 1974, quan unes quantes persones decideixen instal·lar-se al poble de Vallbona de les Monges, al sud de la demarcació de Lleida, i i viure i treballar conjuntament amb persones amb discapacitats psíquiques, especialment aquelles amb situacions socials més desfavorides, amb la finalitat d’aconseguir la seva promoció personal i social, a través d’una integració normal a la vida comuna, el treball i les relacions amb el poble i la comarca.

Àrea d’Atenció a la Persona

• Servei residencial d’atenció i assistència en règim d’internat obert tot l’any.

• Servei de Teràpia ocupacional: que funciona des de l’any 2000.

• Servei Ocupacional d’Inserció:

Àrea de treball (Centre Especial de Treball)

 

• Explotació Agrícola: Hi treballen persones amb discapacitat. L’explotació consta de 39 hectàrees. D’aquestes, 20 hectàrees són d’oliveres i 19 són de vinya de 20 varietats diferents, blanques i negres.

• Bodega Celler: Incorpora persones amb discapacitat. S’elaboren vins blancs i negres i vins escumosos de qualitat amb la D.O. Costers del Segre i sota els criteris de producció ecològica. També s’elaboren vins dolços.

• Molí d’oli: Seguint els criteris de producció ecològica, s’elabora oli verge extra a partir d’olives arbequines pròpies i es comercialitza en ampolles de mig litre i llaunes de 2 litres.

Àctivitats

• Visites: La Cooperativa L’Olivera ofereix visites a les seves instal·lacions per tal que el visitant descobreixi el projecte cooperatiu a través dels seus vins i olis. Un passeig sensorial pel seu celler, les seves vinyes o el seu molí són algunes de les visites que ofereix la cooperativa, a més de la possibilitat de fer un esmorzar-maridatge a la Vinyeta de Missenyora o fer la visita del veremador. Seguint els criteris de producció ecològica, s’elabora oli verge extra a partir d’olives arbequines pròpies i es comercialitza en ampolles de mig litre i llaunes de 2 litres.